Atrakcje Milicz. Restauracja Hubertówka - Miliczinfo.pl

Atrakcje Milicz. Restauracja Hubertówka

Restauracja Hubertówka korzysta z lokalnych produktów z Doliny Baryczy. Dania wykonywane są z ogromną pasją i dbałością o każdy szczegół.
facebook.com/Restauracja-i-pensjonat-Hubert%C3%B3wka-1449216965346341

Restauracja Hubertówka w Miliczu przygotowuje dania najwyższej jakości przy użyciu w 90% lokalnych produktów. W ofercie znajdują się dania kuchni myśliwskiej, rybnej, mięsnej, a także propozycje dla osób, które preferują kuchnię roślinną.

Restauracja korzysta z lokalnych produktów Doliny Baryczy. Do wszystkich dań serwowane są dodatki w postaci ziemniaków, frytek własnego wyboru, klusek śląskich, kasz, a także surówek i sałatek z sezonowych warzyw. Wszystkie dania przyprawiane są świeżymi ziołami oraz dobrej jakości przyprawami. Właścicielom restauracji Hubertówka zależy na zadowoleniu gości – świadczą o tym puste talerze.

Wyróżnienia

Restauracja wielokrotnie otrzymywała wyróżnienia od profesjonalistów oraz znawców sztuki kulinarnej. W 2016 Hubertówka zajęła I i II miejsce w dwóch kategoriach:

  • danie główne z karpia
  • najlepsze danie kolacji rybnej w ramach Dni Karpia

W 2017 roku restauracja zajęła trzykrotnie I miejsce w kategoriach:

  • danie główne z karpia
  • najlepsze danie kolacji rybnej w ramach Dni Karpia
  • najlepszy pasztet z dzika w kategorii produktów mięsnych

Menu restauracji pełne jest wyjątkowych dań, które wykonane są z dbałością o każdy szczegół. Każde z nich stworzone jest z lokalnych produktów pochodzących z Doliny Baryczy. W ofercie znajdują się takie dania jak:

  • Pieczony pasztet z dziczyzny i grzybów leśnych z sałatką z rukoli i pomidorów, z regionalnym chlebem
  • Carpaccio z jelenia z sałatką z rukoli i pomidorów z dodatkiem sosu miodowo-musztardowego
  • Tradycyjny rosół z dzikiej kaczki z makaronem
  • Gulasz z dziczyzny duszony w warzywach
  • Pieczeń z dzika w sosie z grzybów leśnych
  • Dziki burger z soczystą jeleniną, serem, świeżymi warzywami i sosem własnym
  • Bigos myśliwski z grzybami leśnymi, podawany z pieczywem regionalnym
  • Gołąbki myśliwskie w sosie pomidorowym
  • Filet z karpia smażony na maśle z rozmarynem
  • Pstrąg z pieca pieczony z  masłem czosnkowym
  • Gołąbki z ryżem i pieczarkami w sosie grzybowym
  • piwo regionalne | browar Milicz
  • Wino czerwone wytrawne z Doliny Baryczy, Winnica Anna
  • Wino białe wytrawne z Doliny Baryczy, Winnica Anna

Zobacz też: Atrakcje Krośnice. Winnica Anna

Szczegółowe menu restauracji znajduje się na oficjalnej stronie restauracji TUTAJ.

Pensjonat i rezerwacja

W obiekcie znajduje się także pensjonat, który oferuje 7 pokoi oraz dwupokojowy apartament.

Rezerwacji stolika lub pokoju należy dokonywać pod numerem telefonu: +48 501 707 354.

Adres: Nowy Zamek 8B, 56-300 Nowy Zamek
E-mail: hubertowka@onet.pl

Źródło: hubertowka.net

Więcej z Miliczinfo.pl

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.